Martijn Kooiman behaalde in 1996 een tweede plaats op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

In 2004 heeft Martijn zijn 2de fase diploma (Master of Music, specialisatie solistische kamermuziek: eindcijfer een 9) behaald aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Herre-Jan Stegenga.

Martijn heeft deelgenomen aan masterclasses van o.a. Dmitri Ferschmann, Marti Roussi, Alexander Rudin en Steven Isserlis.

Daarnaast heeft hij ook deelgenomen aan verschillende kamermuziekmasterclasses (Daniel Dagen met Donald Weilerstein en met het Vermeer kwartet & het Festival van Fontainebleau).

Per 1 oktober 2002 is hij benoemd tot cellodocent aan de Zeeuwse muziekschool.

Van 2005 tot 2007 was hij verbonden aan de Hogeschool Codarts als docent cello aan de juniorenklas en de vooropleiding.

Per augustus 2008 werkt hij ook bij Toonbeeld in Terneuzen.

In 2003 heeft hij geparticipeerd in projecten met het Nederlands Kamer Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Martijn heeft meerdere malen opgetreden in de concertserie van de Ýouri Egerov Stichting.

Met wijlen Leen de Broekert vormde hij een vast cello & piano duo. Dit duo heeft de afgelopen jaren in geheel Zeeland opgetreden in verschillende kamermuziekseries. Sinds 2009 vormt hij een vast duo met de Zeeuwse pianist Rien Balkenende.

Ook wordt Martijn regelmatig gevraagd als solist bij verschillende koren, zoals het koor Musica Cordis uit Goes, het Zeeuws Vocaal Ensemble uit Kloetinge en Mea Dulcea uit Bergen op Zoom.

Martijn speelt op een mooie Franse cello "Emile Laurent" uit 1927

 

 

Hieronder een recensie in de PZC van een optreden in de Baudeloozaal te Hulst                      Hieronder nog een recensie in de PZC: sept 2011 muziekpodium Zeeland